ОБСЄ почала помічати російську техніку на Донбасі - Геращенко

ОБСЄ почала помічати російську техніку на Донбасі - Геращенко

Укрінформ
СММ ОБСЄ почала помічати й фіксувати російську техніку на окупованих територіях після того, як в моніторинговій місії зменшилася кількість представників країни-агресора.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у Facebook.

"Сьогодні серед 1246 представників СММ ОБСЄ - лише 39 росіян. Ми, українські дипломати і маленька українська делегація в Мінську, довго і послідовно відстоювали позицію зменшення представників країни-агресора в моніторинговій місії, бо на початку створення СММ росіян там було набагато більше. І як тільки було виправлено цей дисбаланс, відразу - цікаве співпадіння - СММ ОБСЄ почала помічати і фіксувати в своїх звітах і новітню російську техніку на окупованих територіях, й новітні російські радіолокаційні системи на Донбасі", - написала Геращенко.

Читайте також: Україна вимагатиме позиції представників РФ і ОБСЄ щодо КПВВ "Золоте"

Перший віце-спікер також подякувала СММ за їхню місію і, водночас наголосила, що українська сторона очікує нейтральності і моніторингу по всій території України.

"Ми дякуємо СММ за їх нелегку місію, але очікуємо нейтральності і моніторингу безпекової ситуації на ВСІЙ території України, включно з Азовським морем і в Криму. Й допуску СММ до неконтрольованих ділянок кордону, й до окупованого Дебальцевого й інших ключових точок на окупованих територіях, напічканих російськими військовими і технікою", - наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-