Україна вимагатиме позиції представників РФ і ОБСЄ щодо КПВВ

Україна вимагатиме позиції представників РФ і ОБСЄ щодо КПВВ "Золоте"

Укрінформ
Російська Федерація, що окупувала Донбас, за усі ці роки нічого не зробила для покращення гуманітарної ситуації, і для обладнання КПВВ "Золоте".

Про це у Facebook написала перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

"В ці хвилини представник України в ТКГ Євген Марчук знаходиться на відеозв‘язку за нашим командувачем об‘єднаного оперативного штабу ЗСУ Сергієм Наєвим, який доповів про повну готовність української сторони відкрити КПВВ «Золоте». На місці також знаходяться представники СММ ОБСЄ, які традиційно уникають коментарів", - написала Геращенко.

Вона нагадала, що рішення про відкриття “цього життєво необхідного переходу на Луганщині” було прийнято нормандською четвіркою ще в жовтні 2015 в Парижі, “Путін типу теж був за”.

За її словами, Україна в короткі терміни побудувала КПВВ “і ми його відкрили 31 березня 2016, тобто, 3 роки тому, але тоді російські маріонетки з ОРЛО заявили, що вони ще технічно не готові”.

“Друзі, зверніть увагу на ці фото з відеоспостереження. На території, підконтрольній українській владі - повноцінний пункт пропуску, зі зручними місцями для перевірки документів, машини, швидкі допомоги. На окупованій території - запустіння, розбита дорога , все навколо заміноване і.... жодного натяку на КПВВ, взагалі, на життя, жодного вагончика, санвузла чи медсанчастини, місця для перевірки машин чи перехожих. РФ, що окупувала Донбас, за ці роки не зробила НІЧОГО для покращення гуманітарної ситуації. Й нічого для обладнання КПВВ (Золоте — ред.)”, - зазначила вона.

За її словами, щодо КПВВ “Золоте” окупанти ані на крок не просунулися в його обладнанні з 31 березня 2016 року.

“В мене є закономірне питання: чому про це мовчить ОБСЄ, тому числі в Мінську? В тому числі в гуманітарній групі і на ТКГ? Ми вимагатимемо 27 березня публічної позиції представників РФ і ОБСЄ з цього приводу”, - написала Геращенко.

Водночас вона наголосила, що Україна виступає за відкриття нових КПВВ , “аби громадяни з окупованих територій відчували, що вони — наші, і могли заїжджати на підконтрольні території”.

Читайте також: Україна відновила роботу пункту пропуску “Золоте”

“Москва ж прагне повної ізоляції окупованих територій. Звідси і ідея Кремля про миротворчу місію на лінії зіткнення. Яку публічно підтримують Зе і ЮВТ.... які жодного разу не були в Золотому, як і на інших КПВВ. Які і всі інші кандидати, дуже далекі від теми повернення миру на Донбас. На українських умовах, а не умовах Кремля”, - додала Геращенко.

За її словами, “це - картинки для всіх, хто збирається домовлятися з Москвою. Ось якою Кремль бачить Україну - всю, а не тільки ОРДЛО... якщо ми перестанемо оборонятися і захищатися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-