РФ блокує реконструкцію мосту і повноцінну роботу КПВВ “Золоте” — Геращенко

РФ блокує реконструкцію мосту і повноцінну роботу КПВВ “Золоте” — Геращенко

Укрінформ
Українські будівельники виїхали на ремонт зруйнованого бойовиками мосту у Станиці Луганській, однак РФ не дала жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші.

Про це повідомила представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

"26 українських будівельників і 13 одиниць будівельної техніки виїхали до зруйнованого російськими військами і бойовиками мосту в Станиці Луганській, аби розпочати реконструкцію цього об‘єкту... на жаль, РФ не дала жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші", - зазначила вона.

За словами Геращенко, командувач Об‘єднаного оперативного штабу Збройних сил України Сергій Наєв, який перебуває в Станиці Луганській, доповів у режимі відеозв'язку про повну готовність української сторони розпочати реконструкцію мосту і до повноцінної роботи в КПВВ «Золоте».

Читайте також: Київ пропонує провести звільнення заручників 30 березня

Представник України нагадала, що мост окупанти розбили в 2014 році, а на його залишках встановили російський блокпост.

"Щороку під час переходу цими руїнами гинуть люди, старенькі ламають руки-ноги. Всі ці роки Україна заявляла про готовність негайної реконструкції. І разом з МКЧХ, які пропонували участь у ремонті об’єкту, й самостійно. Всі ці роки РФ разом з бойовиками блокувала ремонт мосту", - розповіла вона.

Геращенко наголосила, що Київ очікує від ОБСЄ і країн Нормандського формату чіткого публічного звернення до РФ з вимогою припинити блокувати вирішення гуманітарних проблем Донбасу.

"РФ має прибрати свій блокпост посеред зруйнованого мосту, негайно провести розмінування територій поблизу Сіверського Донця і надати режим тиші для украінських будівельників, ми проведемо реконструкцію мосту", - підкреслила вона.

фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-