Київ пропонує провести звільнення заручників 30 березня

Київ пропонує провести звільнення заручників 30 березня

Укрінформ
Українська сторона пропонує провести 30 березня 2019 року звільнення заручників, ця тема обговорюватиметься на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

"Тема мосту в Станиці Луганській, негайного відкриття Золотого (КПВВ "Золоте" - ред.) і звільнення заручників - ми з Євгеном Марчуком пропонуємо провести звільнення 30 березня - стануть темами обговорень в Мінську. Й, звичайно, важлива позиція ОБСЄ. Досить глибоких занепокоєнь - варто вимагати від Москви виконання Мінських угод", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Геращенко заявила, що немає жодного прогресу і позитивного сигналу від РФ щодо звільнення українських політв'язнів, військовополонених і заручників.

Читайте також: Польща вимагає від Росії звільнити Гриба та інших політв’язнів

Серед політв'язнів - і власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко, якого затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-