Україна чекає від ОБСЄ жорсткої реакції на збиті в зоні ООС російські дрони

Україна чекає від ОБСЄ жорсткої реакції на збиті в зоні ООС російські дрони

Укрінформ
Україна очікує жорсткої реакції від ОБСЄ стосовно збитих у зоні ООС російських безпілотників.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час засідання неформальної депутатської групи "Мінська платформа", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей безпілотник Бондарем (генерал-майор Богдан Бондар, начальник Головного командного центру – заступник начальника Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ, — прим. ред.) і Марчуком було презентовано Представництву Місії СММ ОБСЄ в Києві з вимогою так само зробити відповідну реакцію, відповідні заяви", - сказала Геращенко.

Вона додала, що представники ОБСЄ подякували за інформацію.

"Але нас чергове "глибоке занепокоєння" не цікавить. Ми очікуємо від СММ ОБСЄ реакції, жорсткої реакції і в Мінську, і в Відні, і реакції щодо російської сторони, яка продовжує гібридну війну, ще й робить вигляд, що її там немає", - наголосила перший віце-спікер.

Читайте також: Україна допустить ОБСЄ до засуджених росіян за однієї умови - Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного командного центру – заступник начальника Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ генерал-майор Богдан Бондар продемонстрував 22 березня у Верховній Раді два зразки збитих ЗСУ безпілотних літальних апаратів російського виробництва. Це "Орлан-10", його дальність роботи до 120 км в керованому режимі і до 600 км в автономному режимі, і "Елерон-3СВ" - 25 км в керованому режимі. Генерал уточнив, що безпілотник 2Елерон-3СВ" було збито в районі Новолуганська 28 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-