Україна допустить ОБСЄ до засуджених росіян за однієї умови - Геращенко

Україна допустить ОБСЄ до засуджених росіян за однієї умови - Геращенко

Укрінформ
Українська сторона дозволить координатору ОБСЄ Тоні Фрішу побачити засуджених в Україні росіян тільки після того, як він відвідає українських заручників на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це в п'ятницю, 22 березня, заявила перший заступник голови Верховної Ради, Уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко на спільному брифінгу з представником України в Тристоронній контактній групі Євгеном Марчуком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо від ОБСЄ відвідати всіх наших заручників на окупованих територіях. Зокрема, в Луганську, куди не пускають весь цей час до наших Дєєва, Іванчука передати листи, посилки, побачити в якому вони стані. Тільки тоді Україна дасть доступ представникам ОБСЄ до сепаратистів, які знаходяться в українських тюрмах", - наголосила Геращенко.

Читайте також: Україна готова обміняти Павла Гриба на засудженого росіянина

Перший віце-спікер повідомила, що координатор ОБСЄ Тоні Фріш на початку квітня планує відвідати окуповані території Донбасу, тюрми в Україні.

"Ми поінформували ОБСЄ, що Україна завжди була відкритою. Цього разу ми зробимо тільки дзеркальність", - підкреслила Геращенко.

Також вона наголосила, що бойовики включають у свої списки для перевірки і зустрічі з координаторами ОБСЄ росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-