В

В "Л/ДНР" зганяють лікарів на перепідготовку у військові частини

Укрінформ
Лікарів та медсестер на окупованих територіях Донецької та Луганської областей змушують пройти перепідготовку у військових частинах окупаційних військ.

Про це під час брифінгу заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник із посиланням на управління розвідки Міноборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування намагається залучити якомога більшу кількість населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей до діяльності російських окупаційних військ. Зокрема, лікарів і медичних сестер місцевих цивільних медичних закладів окупанти зобов’язують пройти двотижневу перепідготовку на базі медичних підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.”, - заявив речник.

За словами Мотузяника, після завершення навчання їм видають військові квитки з визначенням приписки до військових частин російських окупаційних військ та попереджають про відповідальність у разі неприбуття до місця служби з отриманням виклику.

Читайте також: "Військомати Л/ДНР" заманюють призовників фейками - розвідка

Водночас наголосили під час брифінгу, залучення цивільних осіб до проходження підготовки у складі російських окупаційних військ вплинуло на збільшення випадків самовільного залишення ними місць занять. Так, 27 грудня за сигналом «Кольцо» було розпочато тренування з розшуку осіб, які зникли зі зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-