"Військомати Л/ДНР" заманюють призовників фейками - розвідка

Укрінформ
Так звані військові комісаріати в ОРДЛО розповсюджують серед призовників неправдиву інформацію про те, що вони братимуть участь начебто винятково в тилу, а не в бойових діях.

Про це сказав у вівторок на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки МОУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російський окупаційний режим використовує необізнаність населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей з метою пропагандистського впливу щодо призначення і завдань російських окупаційних військ. Зокрема, представники т.зв. «військових комісаріатів» на окупованих територіях для введення в оману призовників та їх рідних і близьких розповсюджують неправдиву інформацію про призов молодого поповнення, який нібито до кінця ц.р. проводиться виключно для комплектування тилових частин окупантів, що не залучаються до участі в бойових діях", - сказав Гуцуляк.

Читайте також: За добу на Донбасі лінію розмежування перетнули 22 тисячі, завернули 21 особу

Водночас, за його словами, представники ФСБ РФ вживають жорсткі заходи для приховування інформації про чисельність бойових втрат та незадовільні умови служби у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК ЗС РФ. Крім того, російські офіцери, повідомив речник Міноборони, проводять попереджувальну роботу серед військовослужбовців, призваних з числа місцевого населення, з доведенням до них вимог про сувору відповідальність за розголошення відомостей, що стосуються місць та умов проходження ними військової служби у складі російсько-окупаційних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-