ФСБ затримала у Керченській протоці 24 українських моряків — Москалькова

ФСБ затримала у Керченській протоці 24 українських моряків — Москалькова

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що російські спецслужби захопили в Керченській протоці 24 українських моряків.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Говорячи про кількість затриманих українських моряків вона (Москалькова - ред.) уточнила, що їх всього 24 особи", - йдеться в повідомленні.

Російський омбудсмен також додала, що троє моряків знаходяться в першій керченській лікарні. "Лікарі не визначають стан як важкий, але, безумовно, поранення є поранення, і дуже важливо, щоб їм була надана кваліфікована допомога, і така надається", - сказала вона.

За словами Москалькової, з членами екіпажу проводяться "процесуальні дії, пов'язані зі встановленням обставин цієї справи".

У свою чергу, голова комітету Ради Федерації з оборони і безпеки Віктор Бондарьов заявив, що затримані біля Керченської протоки члени екіпажів українських військових катерів стануть перед судом.

"Кораблі (ВМС України) доставлені в Керч. Екіпажі заарештовані і будуть передані суду, капітани і особовий склад будуть покарані", - цитує Бондарева в понеділок його прес-служба.

Російський сенатор, також стверджує, що застосування Росією зброї щодо військових кораблів України "абсолютно правомірно, оскільки вони порушили державний кордон".

Раніше в понеділок міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що утримувані Росією 24 українські військовослужбовці ВМС ЗСУ, з яких 6 - поранені, є військовополоненими, і щодо яких РФ зобов'язана дотримуватися норм Женевських конвенцій.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. 

Читайте також: Російські ЗМІ назвали імена поранених українських моряків

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку ввести воєнний стан на 60 діб.

Порошенко 26 листопада підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо введення воєнного стану в Україні з 26 листопада по 25 січня і вніс до Верховної Ради законопроект з пропозицією ухвалити його указ.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту схвалити указ Президента про введення воєнного стану в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-