Російські ЗМІ назвали імена поранених українських моряків

Російські ЗМІ назвали імена поранених українських моряків

Оновлено
Укрінформ
У російських ЗМІ оприлюднили імена та прізвища поранених українських військових моряків, яких захопила Росія під час агресії в Азовському морі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

"Імена назвала російська Федеральна агенція новин", - йдеться у повідомленні.

За даними цього видання, станом на зараз у лікувальних закладах окупованого Криму перебувають: Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 року народження, Новоукраїнка), Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 року народження, Одеса), Ейдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999 року народження, Одеса).

Інформації про інших українських військових наразі немає.

Окупаційний пропагандистський канал у Telegram WarGonzo повідомляє, що українські моряки під час штурму чинили опір російським загарбникам та після захоплення на контакт з агресором не йдуть:

"Наразі всі перебувають у травматології. Поранення не кульові, а осколкові - від так званої вторинки. Коли велася стрілянина по кораблю, від корпусу відлітали дрібні металеві осколки - ними і посікло кінцівки українським військовим, які перебували на судні. Також, за нашою інформацією, при затриманні вони чинили опір. Поранений офіцер має звання старшого лейтенанта", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. Три кораблі українських ВМС та понад 20 моряків захоплені Росією.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Раніше у понеділок уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що троє поранених українських моряків із захоплених Росією в районі Керченської протоки суден перебувають у першій Керченській лікарні в анексованому Криму, а інші члени екіпажу перебувають у слідчого на опитуванні. 

Читайте також: Захоплення моряків: Москалькова каже, що має лише інформацію від ФСБ

Російські державні ЗМІ також повідомляли, що стан українських моряків, які постраждали внаслідок агресивних дій РФ у Керченській протоці, стабільний і вони "почуваються чудово". 

Водночас уповноважений Президента України в АРК Борис Бабін повідомив, що кількох поранених українських моряків, імовірно, доставили до Москви. "За інформацією найвищих органів влади, зокрема й Президента України, там як мінімум шестеро поранених, зокрема, є важкі поранені. Окупанти підтверджують меншу кількість поранених – це дуже сумна ситуація, коли в нас різні цифри. І, наскільки мені відомо, але це поки не повністю підтверджена інформація, тих поранених, яких такими визнають росіяни, доставили до Москви", – сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-