Захоплення моряків: Москалькова каже, що має лише інформацію від ФСБ

Захоплення моряків: Москалькова каже, що має лише інформацію від ФСБ

Укрінформ
Російський омбудсмен Тетяна Москалькова пообіцяла надати детальну інформацію щодо стану затриманих українських моряків в Азовському морі Уповноваженому ВР з прав людини Людмилі Денісовій.

Про це Денісова поінформувала в ефірі телеканалу "Прямий", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я провела консультації з пані Москальковою і з'ясувала, що вона знає про наших полонених моряків. Вона сказала, що має лише ту інформацію, яку офіційно розповсюджує ФСБ РФ, що дійсно на території Російської Федерації знаходяться наші моряки. Вона зробила всі, за її словами, необхідні запити до державних органів РФ, які причетні до цього, щоб отримати інформацію і надасть мені інформацію: скільки моряків і в якому фізичному стані вони знаходяться", - заявила омбудсмен.

При цьому Денісова уточнила, що російський омбудсмен не відповіла, де саме зараз перебувають затримані моряки.

Також Москалькова запевнила українського омбудсмена, що українські моряки отримають медичну допомогу.

"Я теж написала офіційні листи до Москалькової і до Федотова (голова ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини - ред), щоб вони надали мені офіційну інформацію щодо стану наших моряків, де саме вони знаходяться, в якому стані і щодо медичної допомоги", - додала Денісова.

Читайте також: У Денісової готують заяву про затримання українських моряків в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. Три кораблі українських ВМС захоплені російськими спецпризначенцями.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про введення воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-