У Денісової готують заяву про затримання українських моряків в Азовському морі

У Денісової готують заяву про затримання українських моряків в Азовському морі

Укрінформ
Офіс Уповноваженого ВР України з прав людини готує заяву щодо затримання українських моряків в Азовському морі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі омбудсмена.

"На даний момент готується заява (щодо затримання українських моряків в Азовському морі - ред.), в ній буде роз'яснення", - зазначили у прес-службі.

Раніше Людмила Денісова повідомила, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова не виходить на зв'язок.

Читайте також: У Німеччині прокоментували ескалацію в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, російські спецпризначенці обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом після того, як по них був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада о 16.00 парламент ухвалить рішення щодо запровадження військового стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації він може бути скасований будь-якої хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-