У Німеччині прокоментували ескалацію в Азовському морі

У Німеччині прокоментували ескалацію в Азовському морі

Укрінформ
Росія довела своїми діями в Азовському морі відсутність інтересу до пошуку шляхів рішення щодо мирного врегулювання з Україною.

Про це написав голова комітету німецького Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген (Християнсько-демократичний союз).

«Так, на жаль. Ця ескалація є доказом того, що Росія, схоже, не зацікавлена в будь-яких результатах від переговорного процесу по Україні», - пише депутат.

Читайте також: НАТО уважно стежить за ситуацією в Азовському морі

Реттген став чи не єдиним німецьким політиком, який прокоментував недільну НП. МЗС ФРН на запит Укрінформу не відповіло.

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент Петро Порошенко підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернення з цією пропозицією до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-