Таран українського буксира на Азові: у ВМС розповіли, як усе сталося

Таран українського буксира на Азові: у ВМС розповіли, як усе сталося

Укрінформ
Кораблі ВМС ЗС України продовжують перехід до Маріуполя, незважаючи на протидію Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-центр Командування  Військово-морських сил ЗСУ.

"Корабельна група ВМС ЗС України продовжує перехід до порту Маріуполь, незважаючи на протидію РФ. Свобода судноплавства гарантована міжнародним законодавством. Дотримуючись норм міжнародного морського права, малі броньовані артилерійські катери ВМС ЗС України "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу" продовжують виконання поставлених завдань у морі", - ідеться в повідомленні.

У ВМС також детально розповіли про перебіг подій. Зокрема, о 3 год. 58 хв. 25 листопада малий броньований артилерійський катер Військово-морських сил ЗС України "Бердянськ" з метою дотримання міжнародних норм безпеки судноплавства зв'язався з береговим постом ПС ФСБ РФ, морськими портами Керч і Кавказ та повідомив про намір проходу Керченською протокою. Інформація була отримана, але відповідь не надано. Проте о 4 год. 07 хв.  було зафіксовано переговори диспетчера порту Керч "БЕРЕГ-23" з мпк ЧФ РФ "Суздалець" щодо виявлення кораблів Військово-Морських Сил ЗС України. У той же час, на виклики кораблів українських ВМС диспетчери портів Керч та Кавказ не відповідали.

"Прикордонні кораблі РФ продовжують супроводження українських військових кораблів на небезпечній відстані", - наголошують в Командуванні ВМС ЗСУ.

Читайте також: Російський прикордонний корабель протаранив український буксир на Азові

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 25 листопада, коли кораблі Військово-Морських Сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдового буксиру "Яни Капу" здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря, російські прикордонні катери здійснили щодо них відверто агресивні дії. Прикордонний корабель "Дон" здійснив таран нашого рейдового буксира, в результаті чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик. Диспетчерська служба окупантів відмовляється забезпечити право свободи судноплавства, гарантоване міжнародними угодами.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-