На Вінниччині та Хмельниччині стартує “Чисте небо – 2018”

На Вінниччині та Хмельниччині стартує “Чисте небо – 2018”

Укрінформ
На Вінниччині та Хмельниччині 8-19 жовтня відбудуться найбільші міжнародні авіаційні навчання в історії незалежної України “Чисте небо – 2018”.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Командування Повітряних Сил ЗСУ у Facebook.

“Багатонаціональне навчання “Чисте небо – 2018”, проведення якого заплановане впродовж 08-19 жовтня 2018 року. Метою навчань є підвищення рівня підготовки екіпажів під час виконання тактичних задач у коаліційному середовищі, підвищення рівня взаємосумісності з повітряними силами США та інших країн-членів НАТО при ведені спільних повітряних операцій по забезпеченню захисту повітряного простору», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, учасники навчань - військові авіатори також відпрацьовуватимуть ефективне спільне управління і контроль, навички з пошуку і порятунку особового складу, а також аеромедичної евакуації та забезпеченню кіберзахисту. Окрім того, учасники тренуватимуться реалізовувати спільні завдання з десантування вантажів та особового складу, забезпечення їх прикриття як удень, так і вночі.

Читайте також: ЛитПолУкрБриг та 80 бригада долучилися до “Кленової арки-2018”

Згідно з даними Міністерства оборони України, з українського боку заплановано залучити до навчань близько 20 літаків різних типів, вертольоти й БПЛА, а також стаціонарні та мобільні радіолокаційні підрозділи й мобільні вогневі групи підрозділів ППО.

США буде представлено як льотними екіпажами, так і наземними силами та засобами. Загалом із-за океану в Україну прибуде більше як 10 одиниць авіаційної техніки (літаки F-15C/D, С-130, КС-135, БПЛА МQ-9) та кількасот фахівців з-поміж наземного інженерно-технічного складу, пошуково-рятувальної команди, підрозділів охорони, аеромедичної евакуації, кіберзахисту тощо.

Разом із українськими й американськими пілотами завдання в небі виконуватимуть їхні польські та румунські колеги на літаках F-16C. Іще близько 10 країн НАТО планують задіяти передових авіанавідників та інших фахівців різних напрямків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-