Звільнення заручників: в

Звільнення заручників: в "Л/ДНР" хочуть лише одного переговорника від України

Укрінформ
Представники "Л/ДНР" відмовляються вести переговори про звільнення заручників, вимагаючи змінити склад української переговорної групи.

На цьому наголосила представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

"Повністю контрольовані РФ представники ОРДЛО заявили, що вестимуть розмову про звільнення заручників лише з однією людиною, вчергове таким чином намагаючись виконати замовлення Кремля щодо корекції складу групи", - написала вона.

Геращенко підкреслила неприпустимість сторонніх впливів на Україну щодо переговірників.

"Суверенне право України - визначати своїх переговорників, й звичайно, ні Москва, ні ОБСЄ, ані тим більше маріонетки Кремля на це впливати не будуть", - підкреслила представниця України в ТКГ.

Читайте також: Україна у Мінську заявила: жодних "референдумів" на окупованому Донбасі

На її думку, ключовою проблемою питання звільнення заручників є небажання РФ їх віддавати.

"Насправді ключова проблема в іншому: Кремль поки що не готовий віддавати ані українців, які знаходяться в тюрмах РФ, ані українців на окупованих територіях Донбасу і Криму. Москва ще не склала ціну... за цей козир й планує і далі використовувати питання заручників для торгу, шантажу і в брудних політичних ігрищах", - підкреслила вона.

Як повідомлялося, у середу у Мінську відбулась зустріч робочих підгруп Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-