Україна у Мінську заявила: жодних

Україна у Мінську заявила: жодних "референдумів" на окупованому Донбасі

Укрінформ
Українська сторона на засіданні політичної підгрупи Тристронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі чітко заявила росіянам, що про жодні референдуми на окупованих територіях не може бути й мови.

Про це повідомила у Facebook представник України у ТКГ перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. 

"На ТКГ і на політичній підгрупі українська сторона поставила росіянам ще одне питання: чи порушувалася на саміті в Гельсінкі ідея "референдуму" на Донбасі. Ми чітко заявили, що ні про які референдуми на окупованих українських землях не може йти й мови", - написала Геращенко.

Вона додала, що проведення іноземною державою референдуму на території іншої суверенної держави є  міжнародним злочином. 

Читайте також: Геращенко: У Мінську порушимо питання про недопуск Денісової до політв'язнів РФ

Геращенко наголосила, що Росія  вже скоїла один такий злочин у Криму і не варто повторювати його на Донбасі, де РФ та її маріонетками вже здійснено тисячі злочинів проти людяності.

"Збиття "Боїнга",  вбивства і поранення українців, незаконне утримання, тортури, руйнування інфраструктури, крадіжка власності, вивезення і демонтаж українських підприємств і шахт. Ми все це фіксуємо. Про все це нагадуємо щоразу в Мінську. Й очікуємо від уряду нових позовів проти РФ в міжнародні суди", - акцентувала Геращенко. 

Фото: Геращенко/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-