Геращенко: У Мінську порушимо питання про недопуск Денісової до політв'язнів РФ

Геращенко: У Мінську порушимо питання про недопуск Денісової до політв'язнів РФ

Укрінформ
На засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську 25 липня буде порушено питання про недопуск Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової до українських політв'язнів у Росії.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва органів державної влади з родинами політв'язнів і заручників Кремля, повідомила у Facebook перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Недотримання РФ домовленостей президентів про гуманітарний обмін візитами обмудсвумен ми ставитимемо 25 липня на зустрічі в Мінську, разом з питанням звільнення заручників, пошуку зниклих безвісти. Ми й досі очікуємо від РФ офіційної відповіді на пропозицію передати їм 36 росіян в обмін на наших", - написала вона.

Геращенко зазначила, що Денісова продовжує докладати зусиль, аби отримати доступ до українців у російських тюрмах.

Читайте також: Денісова розповіла литовському омбудсменому про "гарантії Путіна"

За словами першого віце-спікера, під час зустрічі з родинами українських політв'язнів йшлося, зокрема, про координацію наступних дій щодо "тиску на світову спільноту з вимогою тиснути на РФ в питанні звільнення заручників і політв'язнів, в питаннях вимоги до МКЧХ стукати в усі двері, аби отримати доступ до наших в'язнів, незаконно утримуваних в РФ, окупованих Донбасі і Криму".

Як повідомлялося, всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-