Штати обурили погрози бойовиків

Штати обурили погрози бойовиків "Л/ДНР" спостерігачам ОБСЄ

Укрінформ
США назвали неприпустимими дії Росії та їхніх поплічників на окупованому Донбасі, пов'язані з утисками, блокуванням діяльності й погрозами на адресу міжнародних спостерігачів ОБСЄ.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Гарі Кеміен під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомили в Державному департаменті США.

"Росія не тільки приховує ситуацію від спостерігачів ОБСЄ на україно-російському кордоні, а й систематично утискає, погрожує і обмежує Спеціальну моніторингову місію (СММ). Поплічники Росії регулярно обстрілюють безпілотні літальні апарати СММ. Спостерігачі продовжують зазнавати обмежень у прикордонному районі Луганської області", - заявив американський дипломат.

Він зазначив, що в трьох окремих випадках минулого тижня вівся вогонь зі стрілецької зброї поблизу позиції СММ на території, яка не контролюється українськими силами. А 28 квітня керовані Росією сили погрожували затримати спостерігачів і вилучити їхнє обладнання.

"Погрози на адресу СММ і виведення з ладу її технічних засобів моніторингу категорично неприйнятні. Ці дії є навмисними спробами перешкодити СММ виконувати свій мандат", - заявив представник США.

Читайте також: ОБСЄ за два тижні нарахувала 8 300 порушень "тиші" на Донбасі

За його словами, цілком очевидно, що керовані Росією сили "діють з кричущим нехтуванням своїми зобов'язаннями в рамках Мінських угод". Тільки минулого тижня СММ виявила 81 одиницю заборонених важких озброєнь на території, підконтрольній Росії. "Це вшестеро більше, ніж на території, яку утримують українські урядові сили", - підкреслив Кеміен.

Представник США при ОБСЄ наголосив, що хоча РФ і позиціонує себе як "захисник російськомовної меншини на сході України", саме ці люди гинуть та страждають від дій проросійських сил на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-