ОБСЄ за два тижні нарахувала 8 300 порушень

ОБСЄ за два тижні нарахувала 8 300 порушень "тиші" на Донбасі

Звіт
Укрінформ
У період із 16 до 29 квітня СММ ОБСЄ зафіксувала майже 8 300 порушень режиму припинення вогню вздовж лінії зіткнення на сході України.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ за 2 травня.

"У період із 16 до 29 квітня СММ ОБСЄ зафіксувала майже 8 300 порушень режиму припинення вогню вздовж лінії зіткнення на сході України, що на 10% менше, ніж за попередній двотижневий звітний період. Помітне підвищення рівня насильства спостерігалося 24–25 квітня, коли сталося 30% від загальної кількості зафіксованих порушень режиму припинення вогню", - йдеться у звіті.

Зафіксовано низку жертв серед цивільного населення, а саме: загинуло 6 осіб, і зазнали поранень 17 осіб. Загальна кількість підтверджених СММ жертв серед цивільного населення з початку року досягла 74 осіб, зокрема 18 загиблих.

"Протягом звітного періоду свобода пересування спостерігачів СММ ОБСЄ залишалася обмеженою через наявність мін з обох боків лінії зіткнення, а також через обмеження (переважно заборона доступу) з боку членів збройних формувань (23 рази) і Збройних сил України (5 разів). Під час інциденту, який стався 28 квітня на блокпості поблизу Горлівки, члени збройних формувань погрожували затримати членів патруля Місії. Крім того, сторони і далі цілилися зі стрілецької зброї по безпілотних літальних апаратах СММ та глушили їхні сигнали", - йдеться у звіті ОБСЄ.

Читайте також: Росія блокує розширення місії ОБСЄ на кордоні з Україною

Зазначається, що з 18 квітня СММ здійснює моніторинг та сприяє забезпеченню доступу для працівників КП "Компанія "Вода Донбасу" до і з Донецької фільтрувальної станції після того, як 17 квітня працівники станції потрапили під обстріл зі стрілецької зброї і зазнали поранень.

Донецька фільтрувальна станція є важливим об’єктом цивільної інфраструктури, який забезпечує водою понад 300 тисяч осіб з обох боків лінії зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-