Джапарова назвала три парадигми реінтеграції Криму і Донбасу

Джапарова назвала три парадигми реінтеграції Криму і Донбасу

Укрінформ
Наші громадяни, які мешкають на окупованих територіях Криму та Донбасу потребують чіткого розуміння того, що держава не забула про них, що вони потрібні, і що ці землі повернуться під контроль України.

На цьому наголосила  перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, презентуючи на прес-конференції в Укрінформі аналітичний звіт за результатами соціологічного дослідження «Особливості свідомості та ідентичності жителів підконтрольних та окупованих територій Донецької області».

"У жителів окупованих територіях є абсолютно чіткий запит щодо розуміння того, що відбувається сьогодні. Тобто, має бути чітка артикуляція політичної риторики, розуміння, які сервіси сьогодні надає Україна, як вона захищає своїх громадян на окупованих територіях, ну і фактично розуміння того, яке майбутнє очікує громадян України на окупованих територіях. Ці три парадигми реінтеграції є ключовими", - сказала Джапарова.

За її словами, влада повинна довести, що держава не є байдужою до своїх громадян. "Звісно, ми є заручниками політичних рішень. Одна з наших ключових позицій полягає в тому, що Донбас завжди був українським і російська пропаганда намагається показати, що це не так. І це також як і в Криму - " исконно русская земля". І всі  наші комунікаційні кампанії про те, як Українаи була присутня, як саме українці розбудовували державність сторіччя тому і саме так ми бачимо цей рух",- підкреслила вона.

Перший заступник міністра відзначила, що робити це складно, бо ж російська пропаганда діє досить  жорстко. "Не секрет, що інформаційний простір на окупованих територіях практично зачищений від українських ЗМІ. Доступ українських ЗМІ обмежений і запорукою того, що його відновлять  на 100% є зміна статусу окупованих територій",- наголосила вона

Тільки тоді, відзначила Джапарова, коли Крим і Донецька та Луганська області повернуться під юрисдикцію України, можна буде говорити про стовідсоткове повернення нашого мовлення.

Читайте також: МІП: на Донеччині чекають Покровську телевежу, щоб дивитися більше українського ТБ

Під час прес-конференції були оприлюднені результати другої хвилі соціологічного дослідження «Особливості свідомості та ідентичності жителів підконтрольних та окупованих територій Донецької області», яке було проведено у грудні 2017 року на замовлення Міністерства інформаційної політики України за підтримки Аналітичного центру «Фабрика думки «Донбас» та Національного фонду на підтримку демократії (National Endowment for Democracy), українським офісом міжнародного дослідницького агентства IFAK Institut.

Серед основних питань - позиції респондентів щодо сприйняття подій на Донбасі, найпоширеніші страхи, бачення майбутнього Донбасу, сценарії розв’язання збройного конфлікту та питання ідентичності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-