МІП: на Донеччині чекають Покровську телевежу, щоб дивитися більше українського ТБ

МІП: на Донеччині чекають Покровську телевежу, щоб дивитися більше українського ТБ

Укрінформ
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану телерадіомовлення на території Беззаботівської сільської ради Олександрівського району Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Цифрового телебачення немає, супутник мають майже всі з тих часів, коли телевежу Карачун було зруйновано у 2014 році. Аналогові антени треба піднімати до 15 метрів у висоту, щоб приймати ТВ. Дуже сподіваються на Покровську телевежу, яку планують збудувати, як на можливість збільшення кількості каналів та спрощення доступу до них", - повідомляє радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія.

Читайте також: Російські медіа працюють у Криму на вкрадених частотах - Джапарова

За словами голови сільради Віктора Мирського, аналогові антени приймають 4-5 українських телеканалів, зокрема, Перший канал, Інтер, 1+1 та 2+2.

"Поки не було відновлено Карачун - взагалі нічого не показувало", - додає він.

Як нагадують у МІП, за два роки роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Мінінформполітики України побудовано три телевежі: в Краматорську Донецької області (5 грудня 2016), в Чонгарі Херсонської області (17 березня 2017) та в Бахмутівці Луганської області (22 серпня 2017).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-