Російський найманець здався поліції на Донбасі

Російський найманець здався поліції на Донбасі

Укрінформ
У Бахмутському районі поліцейським здався громадянин РФ, який у 2014 році ніс службу в рядах бойовиків. 

Про це інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ у Facebook

“До поліцейської станції у Часів Ярі звернувся 24-річний чоловік, який розповів, що в 2014 році брав участь в незаконних збройних формуваннях на території Бахмутського району. Виявилося, що він є громадянином РФ, в Україну приїхав в 2006 році. В червні 2014 року вступив у ряди бойовиків. Зі зброєю в руках найманець ніс службу на блокпості біля села Григорівка, а також патрулював місто Часів Яр. Після звільнення Бахмутського району українськими військами чоловік втік та 4 роки переховувався в РФ, у Криму та різних областях материкової України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після того, як чоловік повернувся у Часів Яр і дізнався, що існує програма «Повернися додому», яка дає шанс звільнитися від кримінальної відповідальності, колишній бойовик добровільно прийшов до поліції.

Уточнюється, що при собі чоловік мав паспорт громадянина України, який виявився підробленим. В ході перевірки правоохоронці встановили особу нелегального мігранта.

Читайте також: На Донеччині затримали терориста з банди «Оплот»

За фактом участі в незаконних збройних формуваннях відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Наразі підозрюваний перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-