На Донеччині затримали терориста з банди «Оплот»

На Донеччині затримали терориста з банди «Оплот»

Укрінформ
У Донецькій області поліцейські затримали бойовика з бандформування «Оплот», йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Про це у понеділок повідомили в поліції Донецької області.

«Співробітниками Селидівського відділення поліції був викритий 24-річний чоловік, який проходив службу в рядах «збройних сил ДНР». Йому загрожує до 8 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що бойовика було виявлено під час профілактичного відпрацювання території міста. У відділенні поліції затриманий розповів подробиці служби в самопроголошеній республіці та зізнався, що це була найбільша помилка в його житті, за яку йому тепер дуже соромно.

Як зазначається, у вересні 2014 року з чоловіком за допомогою соціальної мережі зв’язався його колишній однокласник, який на той час був активним учасником незаконного збройного формування «Оплот». Під його впливом затриманий поїхав в окупований Донецьк та вступив до одного зі взводів батальйону «Оплот». Найманець ніс службу у нарядах на території розташування свого батальйону. Однак вже через три тижні він зрозумів, що його «працедавці» є звичайними злочинцями та виплачувати обіцяну зарплатню не збираються.

Читайте також: Жорстоке вбивство копа: рецидивісту на Донеччині дали довічне

Тоді чоловік звільнився та повернувся до рідного міста Селидове.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-