Генпрокуратура зібрала нові докази фінансування Росією бойовиків на Донбасі

Генпрокуратура зібрала нові докази фінансування Росією бойовиків на Донбасі

Фото
Укрінформ
Генепрокуратура зібрала та передала МЗС докази фінансування Росією незаконних збройних формувань на Донбасі та участі в них російських військових.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook речник відомства Андрій Лисенко.  

"Вже встановлено, що 20.07.2017 року близько 04 години 15 хвилин бойовиками "1 Армійського корпусу Народної міліції" терористичної організації "ДНР", при фінансовому та матеріальному забезпеченні представників влади і командування Збройних сил Російської Федерації, здійснено спробу прориву на позиції Збройних сил України поблизу міста Красногорівка Донецької області", - написав Лисенко.

Лисенко стверджує, що за результатом бойового зіткнення були вбиті чотири бойовика, один з яких є громадянином Росії, а також троє військовослужбовців Збройних сил України.

Водночас у ході огляду місця події виявлено численну кількість вогнепальної та вибухової зброї, у тому числі підствольний гранатомет, калібром 40 мм, який згідно з висновком експерта є 40-мм підствольним гранатометом 6Г34(ГП-34) промислового виробництва, призначеним для стрільби 40-мм дульнозарядними безгільзовими пострілами ВОГ-25, ВОГ-25П.

Відповідно до інформації Міністерства оборони України зазначений підствольний гранатомет 6Г34 (ГП-34) перебуває на озброєнні Збройних сил Російської Федерації.

Також слідство встановило, зазначив Лисенко, що ліквідовані учасники диверсійно-розвідувальної групи, були одягнені у військову амуніцію, яка виготовлена на території Російської Федерації - у містах Казань та Ростов-на-Дону.

Читайте також: "Кіборг" розказав Європарламенту про військових РФ на Донбасі

Відповідно до висновку судової інженерно-технічної експертизи, шоломи захисні, що вилучені в ході огляду місця бойового зіткнення, є шоломами промислового виробництва ШБМ-Л, ШБМ-П, 6Б27, країною-виробником яких є Російська Федерація.

Крім того, в ході огляду місця бойового зіткнення при учасниках диверсійно-розвідувальної групи також виявлено та вилучено ряд медичних препаратів, країною походження яких є Російська Федерація.

Фото: Андрій Лисенко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-