У бік Донецька перекидають 14

У бік Донецька перекидають 14 "Уралів" зі снарядами для "Градів" - ІС

Укрінформ
Російські війська вже без будь-яких заходів маскування перекинули на 14 "Уралах" по трасі Н-21 у бік Макіївки і Донецька 122-мм реактивні снаряди до РСЗВ БМ-21 "Град".

Про це йдеться в оперативних даних групи "Інформаційний Спротив", опублікованих у Facebook її керівником, народним депутатом Дмитром Тимчуком.

"Окупанти вже без будь-яких заходів маскування перекидають по трасі Н-21 у бік Макіївки і Донецька "Уралами" 122-мм НУРС-и до РСЗВ БМ-21 "Град". Реактивні снаряди до РСЗВ навіть не прикриваються брезентом або тентом. За 4 години зафіксовано 14 машин з реактивними снарядами, що пройшли по трасі (партіями по 3-4 одиниці)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що боєприпаси прибувають з боку Сніжного, де їх перевантажують з транспорту, що прибув з РФ.

Як повідомили в ІО, протягом минулих вихідних (13-14 січня) російські окупаційні війська на Донбасі продовжували порушувати режим тиші, у т.ч. з використанням важких озброєнь (протягом вихідних окупанти вперше у новому році застосували ствольну артилерію - 122-мм гаубиці типу Д-30\30А, також активно застосовують 120-мм міномети на ряді ділянок). Крім того, противник продовжує вести активну розвідку бойових порядків ЗСУ, у тому числі з використанням БПЛА.

"Використовуючи дотримання режиму тиші з боку українських військ, командування окупантів продовжує здійснювати перегрупування своїх сил і засобів на ряді ділянок.

Читайте також: Командирам РФ на Донбасі доручили пояснювати слова Путіна про Крим - ІС

Так, у районі Обозного на північ від траси Луганськ - Щастя окупанти перекинули новий "мотострілковий підрозділ" - усього 5 БМП-1 і 2 МТ-ЛБ, 1 ПТРК, 3 од. СПГ-9, 2 од. ЗУ-23-2 (на КАМАЗах) і 4 од. 82-мм мінометів. Зараз підрозділ окопується, бронетехніка замаскована на ділянці на північ від траси", - заявили в ІО.

Також зазначається про перегрупування підрозділів противника в районі Новоласпи, Петрівського, в районі Водосховища на південний захід від Стили. Фіксувалася бронетехніка (6 одиниць БМП і МТ-ЛБ в Новоласпі), подальше окопування в районі Петрівського (з одночасним мінуванням окремих ділянок місцевості), облаштування нових позицій під вогневі засоби типу ПТРК або СПГ-9 на південь від Білої Кам'янки, вдосконалення опорного пункту на висоті 206.9. У балці на захід від Новомар’ївки спостерігалися 2 "Урали" і БТР окупантів. Судячи з усього, командування окупантів дійсно вірить у швидкий "наступ ЗСУ" на цій ділянці, зазначили в ІО.

Крім того, Стахановське угрупування окупантів також продовжує активну підготовку до "відбиття наступу ЗСУ". У районі Первомайки, а саме висоти 270.4 і на захід від залізничної станції Теплогірськ, окупанти активно риють траншеї, облаштовують кулеметні позиції й укриття для техніки і вогневих засобів, готуючи Первомайск до оборони з різних напрямів.

"Дивізіон артилерійської бригади "Кальміус" ("1 АК ДНР") на 152-мм гаубицях "Мста-Б" вийшов на польовий вихід. Передбачається проведення тренувань з командним складом з управління вогнем з практичним виконанням бойових стрільб, відпрацювання взаємодії з "мотострілковими" підрозділами", - додали в ІО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-