Командирам РФ на Донбасі доручили пояснювати слова Путіна про Крим - ІС

Командирам РФ на Донбасі доручили пояснювати слова Путіна про Крим - ІС

Укрінформ
Командирам підрозділів окупаційних корпусів на Донбасі доручено провести "роз'яснювальну роботу з особовим складом" і донести до бойовиків тезу про те, що "Росія не кине Донбас".

Про це у Facebook повідомляє керівник групи "Інформаційний Спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Після заяви Путіна про готовність повернути Україні озброєння і техніку ЗСУ, захоплені росіянами в Криму, в "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР" командирам підрозділів доручено організувати проведення "роз'яснювальної роботи з особовим складом". Головна мета - довести до бойовиків тезу, що пропозиція Путіна не спрямована на посилення ВСУ і "Росія не кине Донбас", - йдеться в повідомленні.

За даними ІС, рекомендуються наступні тези: "озброєння, про яке йде мова, повністю несправне і вимагає великої затрати коштів Україною на відновлення, тоді як грошей у Києва немає; військово-морську техніку (кораблі ВМС) Україна не зможе використовувати проти бойовиків, оскільки не зможе перекинути її в Азовське море; бронетехніка ж відновленню практично не підлягає".

Читайте також: Експерт – про "кримський подарунок" Путіна: Росія готується до санкцій США

Як повідомлялося, російський президент заявив 11 січня про готовність передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму. За словами Путіна, ця "техніка знаходиться в жалюгідному стані".

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відреагував на цю заяву, зазначивши, що Україна готова прийняти техніку разом з півостровом.

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко різко розкритикувала висловлену Путіним ідею, заявивши, що "Крим за кораблі не продаємо, не здаємо і не міняємо". Вона заявила, що Росія довела до жахливого стану захоплені кораблі, як і сам Крим. Україна згодом поверне Крим і всю українську власність там, в тому числі і кораблі, а також Донбас, зазначила Геращенко.

Командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко заявив, що пропозицію Путіна необхідно ретельно вивчити, щоб не стати "розмінною картою в брудній кремлівської грі". Він також зазначив, що заяви про те, що весь український флот був в "жалюгідному стані", не відповідають дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-