Франція закликає РФ вплинути на бойовиків заради повної

Франція закликає РФ вплинути на бойовиків заради повної "тиші" на Донбасі

Укрінформ
Франція засуджує обстріли, які в ніч на 13 грудня у Попасній (Луганська область) піддали небезпеці спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Про це йшлося на брифінгу Міністерства закордонних справ Франції 15 грудня, повідомляє посольство Франції в Україні.

"Франція засуджує обстріли, які в ніч на 13 грудня у Попасній (Луганська область) піддали небезпеці п'ять спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні", - зазначається у повідомленні.

Підкреслюється, що необхідно забезпечити безпеку спостерігачів згідно з мандатом місії, схваленим 57 країнами ОБСЄ.

"Ми вельми стурбовані відновленням інтенсивності боїв на сході Україні, що з початку грудня спричинило загибель 17 осіб, а 37 отримали поранення", - наголосили у МЗС.

Крім того, зазначається, що Франція разом з Німеччиною працюють у "нормандському форматі" над врегулюванням ситуації на Донбасі.

Читайте також: Кучма розповів, як проходять переговори про обмін полоненими

"Ми закликаємо всі сторони повернутися до режиму припинення вогню на період різдвяних свят під час наступного засідання Тристоронньої контактної групи, яке буде проходити у Мінську 20 грудня. Ми, зокрема, закликаємо Росію використати свій вплив на сепаратистів для забезпечення повного дотримання припинення огню", - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-