Кучма розповів, як проходять переговори про обмін полоненими

Кучма розповів, як проходять переговори про обмін полоненими

Укрінформ
Багато людей, видачі яких вимагають підтримувані Росією бойовики на Донбасі в обмін на утримуваних ними українських заручників, відмовляються повертатися на окуповані території.

Про це заявив представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, повідомляє "Радіо Свобода".

«Тут починається, що ми не можемо домовитися з протилежною стороною, тому що не хочуть. Хоча я думаю, що домовленості обов'язково будуть досягнуті», – сказав Кучма.

Він висловив сподівання, що обмін полоненими відбудеться до новорічних свят.

«Я думаю, що і дата є, і списки затверджено – 74 і 306, але коли доходить справа до конкретних прізвищ, то виникають проблеми. Сподіватимемося, що їх буде вирішено», – заявив Кучма.

Як відомо, 8 грудня перший віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що на окупованій території Донбасу утримується 168 заручників. За її словами, українська сторона сподівається домогтися звільнення 74 із них до Нового року.

Читайте також: У Мінську завершилися переговори радників президентів "нормандської четвірки".

За словами Геращенко, протягом останніх 1,5 року процес звільнення заручників був заблокований.

29 листопада під час чергового раунду переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони домовилися про обмін полоненими на Донбасі до новорічних і різдвяних свят. Представник України у гуманітарній підгрупі Віктор Медведчук заявляв, що на засіданні контактної групи обговорювався обмін заручниками за формулою «306 на 74». Диспропорцію між кількістю осіб, яку мають звільнити Україна і бойовики, він пояснив тим, що раніше ОРДЛО звільняли більше, ніж Україна, і тепер «баланс має виправитися».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-