Уряд сподівається отримати дані про екологічну ситуацію в ОРДЛО

Уряд сподівається отримати дані про екологічну ситуацію в ОРДЛО

Укрінформ
Україна має на сьогодні фрагментарні уявлення про екологічну ситуацію на неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей. 

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак під час презентації результатів екологічної оцінки на тему "Визначення шкоди, завданої довкіллю на сході України" у середу, повідомляє кореспондент Укрінформ. 

"Ми на сьогодні маємо досить фрагментарні уявлення про те, що відбувається на неконтрольованих територіях. Ми неодноразово в Мінську порушували питання про включення в місію ОБСЄ спеціалістів з екологічного контролю , які могли би працювати на неконтрольованих територіях. Поки що нам це не вдається, але я думаю, що при загальній підтримці ми зможемо отримати і ці дані", - сказав Гримчак.

Водночас він зазначив, що Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб констатує "вал екологічних проблем, які там виникають і які доведеться вирішувати рано чи пізно, коли ми туди повернемося". 

Читайте також: Кремль спровокував гуманітарну катастрофу на Донбасі - Клімкін

За словами Гримчака, проведена екологічна оцінка повинна підказати, що робити уряду, коли території будуть підконтрольні Україні. 

"На сьогоднішній день уряд виділив у жовтні місяці майже 90 млн грн для того, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям у Луганській області - Первомайсько-Стаханівський так званий вугільний басейн, де за 90 млн грн поставили додаткові насоси для того, щоб запобігти затопленню шахт на контрольованій території, тому що вони гідравлічно зв'язані з шахтами, які на неконтрольованій території. І те, і те затоплено. Але такі кроки можна зробити тільки на нашій, контрольованій території", - наголосив Гримчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-