Представник Держдепу про

Представник Держдепу про "Мінськ": Перешкода для вирішення проблем - Росія

Укрінформ
Відповідальність за невиконання Мінських угод лежить на Росії, що створила умови, за яких спостерігачі ОБСЄ не можуть повноцінно працювати на Донбасі.

Про це в інтерв'ю Liga.net заявив директор з питань безпеки в Держдепі Майкл Мерфі.

"Перешкода для вирішення проблем в Україні - Росія. Поведінка Росії, російська агресія. Росія не імплементує мінські угоди, створила умови, які не дозволяють СММ ОБСЄ виконувати їхню роботу", - сказав він.

За словами Мерфі, якщо на Донбасі, як стверджує Росія, необхідно в першу чергу імплементувати політичну частину "Мінська", то вона і це блокує.

Читайте також: Для повернення Росії права голосу в ПАРЄ підстав немає - Климпуш-Цинцадзе

"Тобто, якщо і є проблеми з політичною частиною, вони є результатом умов безпеки, відповідальність за забезпечення яких, якщо чесно, лежить на Росії", - підкреслив американський дипломат.

Він також відзначив важливість діяльності спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера з виведення з глухого кута мінського переговорного процесу.

"Я думаю, що мета Курта Волкера і мета США - це повна імплементація мінських угод з повагою до суверенітету і територіальної цілісності України. Ми не збираємося визнавати незаконну анексію Криму, закривати очі на російську агресію в Східній Україні", - сказав Мерфі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-