Для повернення Росії права голосу в ПАРЄ підстав немає - Климпуш-Цинцадзе

Для повернення Росії права голосу в ПАРЄ підстав немає - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Наразі немає жодних підстав для повернення російській делегації права голосу в Парламентській асамблеї Ради Європи, оскільки за 3 роки Росія не продемонструвала прогресу у виконанні резолюцій ПАРЄ щодо російської військової агресії проти України.

Про це сказала віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе, перебуваючи з робочим візитом у Парижі, повідомляє Урядовий портал.

«Рада Європи і надалі має залишатись принциповою, відданою європейським цінностям і міжнародному праву, а тому - авторитетною», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр України подякувала парламентаріям Франції за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та зауважила, що співробітництво між парламентаріями Франції та України відчутно посилилося за останні кілька років, особливо на рівні міжпарламентської групи дружби, що мало позитивний вплив на розвиток відносин між країнами.

Читайте також: Тушкою чи опудалом: росіяни рвуться в ПАРЄ, впарюючи «місію по охороні місії» на Донбасі

Климпуш-Цинцадзе, Фор-Мунтян та інший член групи дружби, член французької делегації парламентської асамблеї при НАТО Філіп Мішель-Клайсбауер окремо обговорили проблему комунікації стану справ та події в Україні серед жителів Європи, зокрема, Франції.

«Культурно та історично Україна з давніх часів була частиною Європи. Зараз, після багатьох десятиліть перебування у складі Радянського Союзу та пострадянського впливу Росії, нам потрібно повернутися на карту Європи, дати знати про себе. На жаль, розвиток сьогоднішньої України відбувається на тлі військової агресії проти нашої країни та засилля дезінформації, західні ЗМІ переважно розказують негатив про нашу державу. Це дуже приємно, що вихідці з України, які збудували політичну кар'єру у Франції, щиро прагнуть допомогти й Україні. Спілкування з вами - це прекрасна можливість донести правду про те, що насправді відбувається в нашій державі», - зазначила Віце-прем'єр-міністр України.

Сторони окремо обговорили ситуацію на Сході України. Климпуш-Цинцадзе наголосила на необхідності посилення співпраці у рамках «нормандського» формату і зазначила, що у найближчій перспективі найважливіше - змусити Росію працювати над дорожньою картою і виконувати Мінські домовленості. На жаль, збройні угруповання, які підтримує Російська Федерація, систематично порушують ці домовленості.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо Росії, у якій позбавила російську делегацію права голосу через анексію Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-