Соловей: Вакцинація – це питання нацбезпеки, не політики

Соловей: Вакцинація – це питання нацбезпеки, не політики

Укрінформ
Вакцинація вже давно перестала бути суто медичною проблемою, вона використовується в політичних цілях. Насамперед Росією — через прямі канали чи місцевих посіпак в Україні, аби дестабілізувати внутрішню ситуацію в країні.

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей під час дискусії «Дезінформація у сфері охорони здоров’я. Чи впливає пропаганда на вакцинацію?».

«Проблема вакцинації та епідеміологічної безпеки — це уже не політичне питання, а питання національної безпеки. Тому держава має бути послідовною як у плані проведення інформаційних кампаній, так і плані проведення заходів, які будуть стимулювати людей до прийняття рішень про вакцинацію», — розповів він.

Соловей нагадав, що основними каналами проросійської дезінформації в Україні залишаються соцмережі. А також проросійські партії, окремі активісти та російська церква.

Читайте також: Експерти назвали п’ять груп російських фейкових наративів про COVID-19

За словами керівника Центру, результати російської пропаганди можна простежити не тільки в Україні, а й там, де працюють російські ЗМІ й де живе російськомовне населення, — зокрема в Німеччині та країнах Балтії.

Соловей звернув увагу, що поширюючи антивакцинаторські настрої за кордоном, самих росіян Кремль активно закликає до щеплень від COVID-19. Але при цьому пропагандистська машина, на яку розраховували у РФ, так і не змогла переконати росіян вакцинуватися.

«У Москві розраховували, що можна буде одним рухом рубильника вимкнути антивакцинаторські настрої і увімкнути пропаганду вакцинації. Однак цього не сталося. І бумеранг повернувся до них — за останні дні темпи смертності в Росії вищі, ніж у Німеччині, в 6,8 раза», — підкреслив Соловей.

Читайте також: Атаки на охорону здоров’я є загрозою інформбезпеці - Центр стратегічних комунікацій

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 26 488 випадків коронавірусу. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіла 3 032 951 людина, одужали 2 492 419, померли – 70 842.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-