У понеділок ЄС продовжить на рік санкції проти Росії

У понеділок ЄС продовжить на рік санкції проти Росії

Укрінформ
У понеділок, 19 червня, Рада ЄС у закордонних справах продовжить на рік обмежувальні заходи у відповідь на нелегальну анексію Росією Автономної республіки Крим.

Таке рішення ухвалять без обговорення міністри закордонних справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Рала ЄС продовжить обмежувальні заходи у відповідь нелегальну анексію Криму та Севастополя Росією на один рік – до 28 червня 2018 року», - заявили у Раді ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у 2014 році ЄС запровадив секторально-економічні обмежувальні заходи проти російської економічної діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим та міста Севастополя.

Йдеться про заборони та обмеження для компаній і приватних осіб з ЄС щодо діяльності в Криму у торговельно-економічній, фінансовій та інвестиційних сферах, енергетиці, туристичній галузі.

Європейці та зареєстровані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або юридичні компанії у Криму, фінансувати кримські компанії або надавати їм супутні послуги. Туристичним операторам ЄС заборонено надавати послуги в Криму та Севастополі. Зокрема, європейські круїзні судна не зможуть заходити до портів Кримського півострова, за винятком екстрених випадків.

Окрім цього, заборонено експорт деяких товарів і технологій кримським компаніям або для використання в Криму. У зворотному напрямку заборонений імпорт товарів із Криму, за винятком, якщо вони мають сертифікат походження, виданий уповноваженим органом влади України.

Заборони та обмеження стосується транспортної, телекомунікаційної та енергетичної галузей, пошуку, розвідки і видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-