ФРН і Австрія розкритикували нові санкції США проти РФ

ФРН і Австрія розкритикували нові санкції США проти РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель і канцлер Австрії Крістіан Керн відреагували на рішення Сенату США про посилення антиросійських санкцій, висловивши свою незгоду.

Їхня спільна заява є в розпорядженні Укрінформу.

«Рішучі і узгоджені дії ЄС і США у вирішенні конфлікту в Україні в наших спільних інтересах. Однак ми не можемо погодитися з загрозою незаконних екстериторіальних санкцій щодо європейських компаній, які беруть участь у розширенні поставок енергоресурсів в Європу!», - йдеться в заяві.

У документі стверджується, що «чудової відкритості» американський законопроект описує, що поставлено на карту: продаж американського скрапленого газу та витіснення російських поставок газу з ринку Європи. Мета полягає в тому, щоб забезпечити роботу в нафтовій і газовій промисловості для США, наголошують керiвники.

Вони закликають не пов'язувати політичні інструменти санкції з економічними нтересами. І підкреслюють, що це привносить «абсолютно нову і дуже негативну якість в європейсько-американські відносини», оскільки компаніям в Німеччині, Австрії та інших європейських країнах загрожують втрати, якщо вони будуть брати участь в проектах з природного газу, таких як Nord Stream II з Росією та фінансувати їх. Йдеться про конкурентоспроможність нашої енергоємної промисловості і тисячі робочих місць, - заявляють глави МЗС двох країн, які висловили солідарність з зусиллями Державного департаменту США змінити цей законопроект.

«Хто постачає нам енергію, вирішуємо ми», на основі ринку і конкуренції, - йдеться в заяві.

«Було б не тільки дуже сумно, але і з точки зору ефективності нашого відношення до конфлікту в Україні шкідливо, якщо ми не будемо діяти разом, а сторонні міркування, такі як економічні інтереси США в експорті газу, братимуть гору. Ні зміуванню зовнішньополітичних інтересів з економічними! Є ще час і можливість цього уникнути!», - заявляють Габріель і Керн.

Міністри нагадують, що з 2014 року Європа та Сполучені Штати в тісному партнерстві реагують на незаконну анексію Криму Росією і її дії в східній частині України та в тісному партнерстві голосують.

Це право і необхідність відповісти на поведінку Росії, яка ставить під загрозу мир і безпеку в Європі, і є кричущим вперше з моменту закінчення холодної війни порушенням принципу непорушності кордонів у Європі, йдеться також у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-