Сенат США прийняв законопроект про розширення санкцій проти Росії

Сенат США прийняв законопроект про розширення санкцій проти Росії

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США переважною більшістю голосів прийняла в середу законопроект, який передбачає широкий набір санкцій проти Росії в покарання за втручання Москви у президентські вибори в Сполучених Штатах.

Законопроект підтримали 97 сенаторів, двоє висловилися проти, передає власний кореспондент Укрінформу.

Нові обмеження щодо РФ включені в проект закону S.722 "Акт з протидії дестабілізуючим діям Ірану – 2017" окремим розділом у поправках під назвою "Санкції по відношенню до Російської Федерації та боротьба з тероризмом і незаконним фінансуванням"

Таким чином, під обмеження потрапляють кілька важливих секторів російської економіки, в тому числі, гірничодобувна, металургійна, залізнична та судноплавство. Крім того, вводяться персональні санкції проти осіб, причетних до перерахування коштів у сектори розвідки та оборони, будівництва трубопроводів в енергетичному секторі, приватизації державних активів, а також передачі зброї уряду Сирії. Крім того, обмеженнями каратимуться корумповані чиновники й ті, хто порушує права людей в Росії.

Водночас, документ наголошує на необхідності залишити чинними всі санкції проти РФ, введені адміністрацією президента Обами, в тому числі залишити заборону доступу до об'єктів у штатах Мериленд і Нью-Йорк, які раніше були дипломатичною власністю росіян.

Крім того, законопроект зобов'язує президента США працювати разом з країнами-партнерами з метою унеможливлення для Росії використовувати будь-які лазівки, щоб уникнути санкцій. Документ підкреслює необхідність активізувати зусилля щодо ефективного збереження санкцій проти РФ "у відповідь на кризу в Східній Україні, кібер-атаки і втручання, а також порушення прав людини в Російській Федерації".

Для остаточного затвердження законопроект має ухвалити Палата представників, після чого свій підпис повинен поставити президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-