Грібаускайте: Литва готова захищатися у разі російської агресії

Грібаускайте: Литва готова захищатися у разі російської агресії

Укрінформ
Коментуючи оприлюднені в понеділок Департаментом держбезпеки (ДДБ) і Другим департаментом оперативних служб при Міноборони Литви попередження про загрози, литовський президент Даля Грібаускайте говорить, що нічого нового в загрозах немає, і зазначає, що Литва готова захищатися у разі російської агресії.

Про це повідомляє Delfi.

"Вона також заперечила озвучені міністром оборони Раймундасом Кароблісом побоювання на предмет того, що плани НАТО, "можливо, не такі швидкі, як би ми хотіли, не з такою швидкістю все ж прибувають додаткові сили НАТО", - йдеться в повідомленні.

В оприлюдненій ДДБ і Другим департаментом оперативних служб щорічній оцінці загроз зазначено, що Росія, яка посилила свої збройні сили в західній частині країни і в Калінінградській області, зараз може протягом 24-48 годин розгорнути бойові дії проти Балтійських держав.

"Я не знаю і не коментую висловлювання ні окремих литовських міністрів, ні політиків. Ми готові захищатися, для того і передбачені плани оборони, сили швидкого реагування, які ми самі створили, для цього ми створюємо і третю бригаду, у нас також є угоди на двосторонній основі, тож я не уявляю, звідки і яким чином можна коментувати таке", - сказала Грібаускайте. 

За її словами, рівень загроз для Литви останнім часом не змінюється. 

"Не потрібно інтерпретувати загрози. Рівень загроз залишається таким, яким він був минулого року і позаминулого року, у нас є сусід, готовність якого виконати ті чи інші агресивні дії завжди була на такому рівні, нічого не змінилося, нічого нового тут немає. А Литва готова захищатися і захистити себе, і після окупації Криму ми самі створили сили швидкого реагування, які можуть реагувати протягом години, якщо буде виражена загроза для нашої території", - сказала литовський президент. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-