Європейські експерти дорікають Могеріні в

Європейські експерти дорікають Могеріні в "умиротворенні" агресії РФ

Укрінформ
Представники європейських експертних кіл у сфері безпеки звертають увагу високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні на нагальну необхідність вжиття рішучих заходів із протидії пропаганді РФ.

Про це йдеться у відкритому листі до високого представника ЄС, який підготовлено та поширено за координації інституту «Європейські цінності» (м. Прага), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Агресивні дії Кремля є безпрецедентними на сучасному етапі. Вторгнення до сусідніх країн, масовані бомбардування та убивства цивільного населення, перша після Другої світової війни силова анексія території іноземної держави, продовження порушення кордонів інших держав, викрадення іноземних громадян, переслідування іноземних дипломатів, а також масштабні кібератаки – це все входить до засобів нинішнього режиму в Росії. Усі ці напади супроводжуються масштабною, послідовною, грубою та агресивною дезінформаційною кампанією...» - відзначається у листі.

Водночас, констатують експерти, «незважаючи на серйозність цих загроз, високий представник ЄС із зовнішніх справ та безпекової політики Ф.Могеріні упродовж двох попередніх років намагалася уникати називати Росію головним джерелом цієї дезінформації».

«Ми, європейські експерти бачимо її послідовне умиротворення російської агресії», - наголошується у листі.

Експерти також піддали критиці зусилля в ЄС, зокрема очолюваної Могеріні Європейської служби зовнішньої діяльності (ЄСЗД), у реагуванні на агресивну російську дезінформацію.

Експерти зазначили, що створена в ЄСЗД група стратегічних комунікацій, яка покликана боротися із російською дезінформацією, включає лише 11 осіб, не має окремого бюджету та вимушена протистояти пропагандистській машині, на яку Кремль витрачає мільярд євро щорічно.

«Пані Могеріні, якщо ви продовжуватиме нічого не робити задля протистояння цій загрозі, вороги демократії будуть перемагати та руйнація наших суспільств може вже стати невідворотною. Час настав», - наголошується у зверненні.

Відкритий лист підписали більше п’ятдесяти європейських експертів, політиків та громадських діячів. Звернення залишається відкритим для підписання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-