Росія могла втручатися у канадські вибори – правозахисник

Росія могла втручатися у канадські вибори – правозахисник

Укрінформ
Втручання Росії у виборчий процес демократичних країн стало явним після президентських виборів у США, однак могло розпочатися значно раніше.

Про це у статті для Toronto Star пише відомий канадський правозахисник Маркус Колга.

«Хоча багато канадців були вражені викриттями про втручання РФ у вибори в США, ми не можемо бути повністю впевненими, що Кремль не намагався зробити те саме під час останніх виборів у Канаді», - стверджує Колга.

Він наголосив, що політична система Канади, а також канадські ЗМІ уразливі до подібних атак з боку Кремля. «Незважаючи на все ширшу появу прибічників Кремля та спрямовану дезінформаційну кампанію, Канада зробила дуже мало для виявлення та реагування на спроби підриву нашої демократії», - стверджує автор.

На його переконання, Оттава має створити стратегічний офіс з комунікації, який моніторитиме ситуацію та попереджатиме канадців про загрози маніпуляції, дезінформації та фейкових новин.

«Такий офіс, створений у рамках або спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством внутрішніх справ та Міноборони, повинен пропагувати довгострокову медіаграмотність та обізнаність. Без координованої відповіді авторитарні лідери, подібні до Володимира Путіна, користуватимуться нашою демократією та свободою для поширення плутанини і дезінформації з метою підриву цих же принципів», - підсумував Колга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-