Ядерна загроза: Китай закликає відновити 6-сторонні переговори щодо КНДР

Ядерна загроза: Китай закликає відновити 6-сторонні переговори щодо КНДР

Укрінформ
Китай закликає учасників 6-сторонніх переговорів з ядерної проблеми Корейського півострова повернутися за стіл дискусій з обов'язковим виконанням резолюцій РБ ООН.

Про це, як передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН, заявив міністр закордонних справ КНР Ван І, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки.

«Ми вважаємо, що є можливість відновлення 6-сторонніх переговорів, надія на мир. Треба чесно реалізувати всі резолюції РБ ООН, включаючи 2217 і особливо 2231. Це дозволить нам припинити ядерну програму КНДР», - сказав Ван І.

Він нагадав, що з 2003 по 2009 рік проходили переговори з ядерного питання (як раніше повідомляв Укрінформ, проходили вони в Пекіні за участю обох Корей, США, КНР, Японії і Росії). «Були успіхи і невдачі, але переговори тривали; вдавалося ефективно контролювати процеси і на півострові була стабільність», - сказав міністр. Але з 2009 переговори практично зайшли в глухий кут і з існуючих двох шляхів вирішення ядерного питання Корейського півострова – діалогу та конфронтації – почався етап конфронтації. Проводяться ядерні випробування, застосовуються санкції, потім знову випробування.

«Це порочне коло, яке треба розірвати, оскільки в кінцевому підсумку така спіраль призведе до негативного результату для всіх сторін», - підкреслив Ван І і закликав всі зацікавлені сторони утримуватися від подальших дій, які ведуть лише до ескалації напруженості. Китай зі свого боку готовий продовжувати грати роль посередника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-