Кандидат у канцлери Німеччини застеріг від скасування санкцій проти РФ

Кандидат у канцлери Німеччини застеріг від скасування санкцій проти РФ

Укрінформ
Кандидат у канцлери ФРН від соціал-демократів Мартін Шульц висловився проти скасування санкцій щодо Росії до виконання Мінських угод.

Про це він заявив виданням німецької медіа-групи Funke, повідомляють "Фінансові новини".

"До тих пір, поки Мінські угоди не будуть виконані до кінця, скасовувати санкції також не можна... Ми маємо чітко сказати Путіну, що Росія зобов'язана поважати і захищати міжнародне право", - заявив Шульц.

Колишній голова Європарламенту заявив, що Німеччина має взяти на себе особливу відповідальність за долю Європи і зміцнення в ній демократії, що базується на загальних цінностях. При цьому в нього викликають «великі побоювання» відцентрові сили, що працюють на континенті, у контексті яких Шульц згадав прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Німецький політик також висловив думку, що новий президент США Дональд Трамп займається пропагандою націоналістичної ідеології і будує стіни. Він назвав таку політику «антиамериканською». «Якщо Трамп має намір зруйнувати ці (демократичні) цінності, то я, ставши канцлером, скажу йому: "Це не політика Німеччини і Європи", - заявив Шульц.

Варто відзначити, що Мартін Шульц твердо має намір зайняти крісло глави уряду після виборів до бундестагу, які намічені на 24 вересня 2017 року. Правління Соціал-демократичної партії Німеччини висунуло 61-річного политка єдиним кандидатом у федеральні канцлери від СДПН, після чого рейтинги партії пішли вгору. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-