Берлін вимагає

Берлін вимагає "негайної гуманітарної паузи" для Авдіївки

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини категорично засуджує нову ескалацію напруженості на сході України і закликає обидві сторони протистояння негайно повернутися до режиму припинення вогню.

Про це заявив офіційний представник уряду Штеффен Зайберт на прес-конференції в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми переконані, що обидві сторони повинні негайно повернутися до дотримання погодженого режиму припинення вогню і припинити взаємні провокації", - заявив Зайберт.

За його словами, особливе засудження викликає використання важких озброєнь, які згідно з Мінськими домовленостями не повинні знаходитися навіть поблизу лінії розмежування.

Представник Меркель підкреслив, що Берлін вимагає від обох сторін "негайної гуманітарної паузи", щоб можна було надати допомогу 20 тисячам людей, особливо жителям Авдіївки, які при мінус 15 градусах виявилися відрізаними від електро- і водопостачання, а також вимагає негайного надання доступу на місця спостерігачам ОБСЄ в райони Авдіївки і Ясинуватої.

Представник уряду запевнив, що Німеччина на рівні канцлера і МЗС продовжуватиме інтенсивну роботу в "нормандському форматі" і разом із Францією, Україною і Росією шукатиме шляхи виконання Мінських домовленостей, незважаючи на те що зараз у деяких сферах немає взагалі жодних переміщень. Він нагадав, що ситуацію обговорили на початку тижня у Берліні Президент України Петро Порошенко і Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель

Зайберт також сказав, що питання санкцій прив'язане до виконання Мінських домовленостей, і це є "переконанням Німеччини, партнерів в ЄС, а також переконанням на трансатлантичному рівні". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-