Естонія і США підписали договір про співпрацю в обороні

Естонія і США підписали договір про співпрацю в обороні

Укрінформ
Міністр оборони Естонії Маргус Цахкна і посол США в Естонії Джеймс Мелвілл підписали угоду про співпрацю країн у сфері  оборони, що серед іншого розглядає і статус військовослужбовців  США в Естонії.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ЕРР.

Угода спрощує дії членів Збройних сил США і учасників угоди на території Естонії, а також, виходячи із загальних стратегічних інтересів і принципів, надає їм деякі пільги. Вона також розглядає, серед іншого, статус збройних сил США - учасників угоди, використання територій і будівель сил оборони американськими військовими, а також право американських військових самим встановлювати необхідні їм споруди на наданих в їх підпорядкування територіях.

Вона регулює юрисдикцію застосування заходів стягнення відносно військовослужбовців США і осіб, які утримуються за їх рахунок, у разі здійснення ними проступків або злочинів під час перебування в Естонії.

Угода про співпрацю країн у сфері оборони покликана замінити попередню угоду, укладену в 2015 рік урядами Естонії і США шляхом обміну нотами. Тепер новий підписаний документ має  ратифікувати Рийгікогу (парламент Естонії).

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок подібний договір із США підписала Литва. Латвія підписала його минулого тижня. Перемовники країн Балтії і США намагалися досягти угоди за договорами до інавгурації обраного президента США Дональда Трампа, тому що коли розпочне роботу нова адміністрація, це питання може бути відсунуте на порядку денному.

Фото: МО Естонії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-