У М'янмі за добу вбили понад сотню протестувальників

У М'янмі 114 осіб були вбиті протягом суботи у низці міст під час розгону протестів проти військового перевороту, що стався 1 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Myanmar Now.

Серед загиблих була 13-річна дівчина-підліток.

27 березня у М'янмі офіційно відзначалася річниця утворення Збройних сил.

На параді та урочистій церемонії був присутній заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін - який напередодні зустрівся з вищими керівниками військових та представниками Китаю, Індії, Пакистану, Бангладеш, В'єтнаму, Лаосу й Таїланду.

Протестувальники проти влади військових перетворили це свято на "день боротьби з військовою диктатурою" та влаштували акції протесту по всій країні.

Фото: Myanmar Now

Як зазначається, з початку протестів у країні загинули 328 осіб.

Як повідомлялося, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: Військові М'янми обіцяють вибори після надзвичайного стану

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент Он М'їн були заарештовані.

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконуватиме роль перехідного голови держави. Проте вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Читайте також: Штати і Британія ввели санкції проти компаній, наближених до режиму М'янми
Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

Кілька країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми або заявили про готовність до такого кроку.

Головне фото: Getty Images