Закон про режим paperless опублікували в «Голосі України»

Закон “Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг” №1689-ІХ опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України”.

Як передає Укрінформ, текст документа оприлюднено 7 серпня.

Основною метою закону про режим “без паперів” (paperless) є те, що державні органи в Україні не зможуть вимагати у громадян паперові документи, довідки та посвідчення, якщо ця інформація є в державних реєстрах.

Документ запроваджує нові терміни, як-от “електронна публічна послуга”, “автоматичний режим надання електронної публічної послуги”, “комплексна електронна публічна послуга”, “система електронної взаємодії електронних ресурсів”, “публічна послуга” та інші, пов’язані з наданням (отриманням) електронних публічних послуг, а також встановлює особливості їх надання.

Читайте також: Україна увійде у режим paperless через три місяці - Шмигаль

Документ також вносить зміни до Закону “Про адміністративні послуги”, необхідні для врегулювання питань, пов’язаних із наданням публічних послуг в електронній формі.

Цей закон набирає чинності через три місяці з дня опублікування. Упродовж цього часу Кабінет Міністрів має затвердити план заходів щодо переведення публічних послуг в електронну форму.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 6 серпня 2021 року підписав Закон “Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг”, ухвалений Верховною Радою 15 липня.