Справа Тупицького про підкуп свідка пішла до суду

Офіс генпрокурора направив до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт відносно голови Конституційного суду Олександра Тупицького, якого Президент звільнив з посади судді КСУ.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

“До Подільського районного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього голови Конституційного Суду України”, - йдеться у повідомленні.

Розслідуванням встановлено, що в жовтні 2018 року обвинувачений з корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України (Віктора Татькова - ред.), який розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка, переслідуючи мету, щоб він відмовився від давання показань або надав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

Читайте також: Тупицькому і Касмініну призупинили виплату зарплат у КСУ

Також зазначається, що упродовж 2018-2019 років обвинувачений неодноразово надавав слідчому Генпрокуратури у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня Державне бюро розслідувань завершило розслідування кримінальної справи, у якій фігурує Олександр Тупицький.

27 березня Президент Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

Читайте також: Прокурор оголосив відвід судді Вовку, який розглядає справу Тупицького

Зеленський зазначив, що укази Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна скасовано за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

Представники держохорони 29 березня не пустили Тупицького і Касмініна у приміщення Конституційного суду.

Обоє звільнених суддів оскаржили указ Президента у Верховному суді.

20 травня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду переніс на 17 червня розгляд скарги Тупицького