Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях Прикарпаття – Шевченко

Окружний адміністративний суд Івано-Франківська визнав рішення ОВК №87 про перерахунок голосів на двох дільницях незаконним.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Facebook кандидата на проміжних виборах до ВР за округом №87 Олександра Шевченка.

"Суд визнав рішення про перерахунок бюлетенів ДВК 260028 (с. Монастирчани) Незаконним! Окружна виборча комісія не мала права брати на перерахунок цю дільницю без відповідних на це підстав!", - написав він.

Читайте також: Шевченко буде оскаржувати перерахунок голосів у окрузі, де переміг Вірастюк

Шевченко також додав, що суд прийняв рішення щодо незаконності перерахунку голосів на ще одній дільниці - №260012 (с. Горохолин Ліс).

"Окружна виборча комісія не мала права відправляти на перерахунок цю дільницю тільки через відсутність на пакеті із виборчою документацією назви виду виборів", - зазначив він.

Читайте також: Довибори у Раду: ОПОРА вимагає розслідування імовірних порушень

Як повідомляє Суспільне.Карпати, до опівдня 4 квітня суди розглянули вісім справ за позовами Шевченка щодо скасування рішення про повторний підрахунок голосів. У шести позовах суд йому відмовив, у двох кандидат сам відмовився від заявлених вимог. На 5 квітня заплановано слухання ще двох справ за позовом Шевченка.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня на Прикарпатті відбулися проміжні вибори народного депутата по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів. Підрахунок голосів закінчився на 8-му добу. За інформацією руху ЧЕСНО, на 5-ти дільницях ОВК визнала голосування недійсним. На цих ДВК перемагав Олександр Шевченко.

Читайте також: Вірастюк переміг на довиборах у Раду - ЦВК

Також члени ОВК при перерахунку голосів на 20 дільницях виявили нестачу близько 500 бюлетенів. Як зазначили в ЧЕСНО, згідно з інформацією в протоколах від ДВК, це голоси були віддані за Олександра Шевченка.

4 квітня Центральна виборча комісія повідомила, що на довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області переміг кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Кандидат в народні депутати Олександр Шевченко поінформував, що буде звертатися до судів.