Україну вперше за останні роки відвідала представниця королівської родини Британії

Фото, відео

Герцогиня Единбурзька Софі стала першим членом королівської родини Великої Британії, яка відвідала Україну після повномасштабного вторгнення РФ у нашу країну.

Її візит відбувся в понеділок, повідомляє Укрінформ із посиланням на ВВС.

Відео: Офіційний канал Олени Зеленської

Герцогиня прибула до нашої країни з одноденним візитом, щоби «продемонструвати солідарність із жінками, чоловіками й дітьми, які постраждали від війни».

Вона зустрілася з Президентом України Володимиром Зеленським, першою леді Оленою Зеленською та вклонилася пам’яті людей у місті Буча, які загинули внаслідок російської окупації.

Україну вперше за останні роки відвідала представниця королівської родини Британії / Фото: Офіс Президента

Під час своєї поїздки Софі також поспілкувалася з жертвами сексуального насильства й тортур та зустрілася з дітьми, яких повернули в Україну після насильницького розлучення зі їхніми родинами. Крім того, вона оглянула міст, який підірвали, щоб зупинити наступ російських солдатів на Київ.

Відео: Офіційний канал Олени Зеленської

При цьому зауважується, що хоча британська королівська родина висловила надзвичайну підтримку України зі свого боку, досі ніхто з королівських осіб не приїжджав в Україну під час війни. Лише в 2022 році Чарльз, тоді ще принц Уельський, відвідав українських біженців, які перетнули кордон із Румунією.

Читайте також: Бучу відвідала делегація з Кенії

Як повідомлялося, герцогиня Единбурзька Софі перебуває в шлюбі з принцом Едвардом, молодшим братом короля. Герцогиня є прихильницею ініціативи «Запобігання сексуальному насильству під час конфлікту».

Минулого року вона стала першою королівською особою, яка відвідала Багдад в Іраку. Крім того, вона побувала в Косово, Сьєрра-Леоні, Південному Судані й Демократичній Республіці Конго.