Депутат просить Богдана надати переклад стенограми розмови Зеленського з Трампом

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко звернувся до глави Офісу Президента Андрія Богдана з проханням надати стенограму розмови Президента України Володимира Зеленського з президентом США Дональдом Трампом.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, виклавши фото відправленого листа.

«Прошу надати офіційний український переклад повного тексту стенограми телефонної розмови між Президентами України і США, яка відбулася 25 липня», - йдеться у документі.

Гончаренко наголосив, що здивований тим, що Офіс Президента не опублікував цю стенограму одночасно з Білим домом.

Читайте також: Зеленський не проти публікації розмови, але думав, що опублікують лише репліки Трампа

Як повідомлялося, минулого тижня у США виник політичний скандал, коли співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером" (яким виявився Володимир Зеленський), подав скаргу своєму керівництву. На його думку, окремі висловлювання Президента США можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою змусити відкрити розслідування проти сім'ї Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах президента США.

Читайте також: Скаргу щодо розмови Трампа із Зеленським можуть опублікувати у четвер

25 вересня стенограма розмови Трампа і Зеленського була оприлюднена на сайті Білого дому. Тим часом спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа.