Настав час імпічменту: демократи у Конгресі обурились розмовою Трампа із Зеленським

Настав час імпічменту: демократи у Конгресі обурились розмовою Трампа із Зеленським

Укрінформ
Після оприлюднення у середу тексту розмови президентів США й України демократи в Палаті представників США обурилися тим, у який спосіб Дональд Трамп порушував національну безпеку, зловживав владою та закликав Україну "заплямувати" Джо Байдена.

Відповідні заяви вже зробили кілька високопоставлених законодавців від Демократичної партії, повідомляє видання The Hill.

"Документ (стенограма розмови – ред.) підтверджує, що поведінка президента підриває цілісність наших виборів, гідність посади, яку він обіймає, та нашу національну безпеку", - заявила у цьому зв'язку спікер Палати представників США Ненсі Пелосі.

Вона є одним із головних політичних опонентів Трампа, і саме вона як спікер у вівторок виступила із заявою про початок процедури імпічменту президента. Пелосі заявила, що стенограма, а також "шахрайська" поведінка Міністерства юстиції, яке "підігравало" президенту, "підтверджують необхідність розслідування імпічменту".

Тим часом, одразу після оприлюднення тексту розмови президентів Трампа й Зеленського демократи, які підтримують імпічмент, розкритикували позицію глави Білого дому.

"Майже в кожному рядку описується шокуюче зловживання владою", - заявив член Юридичного комітету Палати представників конгресмен Валь Демінгс.

Читайте також: Трамп очікує вибачень після оприлюднення тексту розмови із Зеленським

"Це набагато гірше, ніж я уявляв. Я не можу повірити, що вони випустили стенограму з огляду на те, що вона містить", - написав у Twitter член Конгресового Українського кокусу Брендан Бойл.

Конгресмен Девід Ціцилін, який входить до складу Юридичного комітету, пішов далі.

"Навіть "стенограма", випущена цим Білим домом, говорить, що Трамп просив Україну заплямувати Джо Байдена? Гаразд. Настав час імпічменту", - заявив американський законодавець.

Як повідомляв Укрінформ, у середу адміністрація Дональд Трампа випустила текст розмови президентів України і США від 25 липня. З документа стало відомо, що глава Білого дому просив українського колегу провести розслідування проти Джо Байдена, який зараз є головним конкурентом Трампа на виборах 2020 року. Крім того, президент США домовився, що нове українське керівництво зв'яжеться з його особистим адвокатом Руді Джуліані та генпрокурором США Вільямом Барром, щоби провести це розслідування.

У вівторок демократи в Палаті представників США ініціювали процедуру імпічменту президента Трампа із закидами, що глава Білого дому намагався використати іноземний вплив для власної переваги на президентських перегонах у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-